Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu ve üyeleri ‘’Gerçek Probiyotik Beslenme ve Şifalı Gıdalar’’ Kitabının yazarı İpek Kuşçu ile ekim ayına özel sebze ve meyvelerle fermantasyon tekniklerinin anlatıldığı ve fermente ürünlerin tadımının yapıldığı etkinlikte buluştu. 

Kuşçu’’ Sindirim sistemimiz ne kadar iyi çalışırsa o kadar sağlıklı ve mutlu oluruz. Sebze ve meyve tüketirken mevsiminde ürünler tüketmemiz gerekiyor. Fermente ve probiyotik ürünler güçlü antidoksidan kaynağı olmakla birlikte bağışıklık sistemimizi de güçlendiriyor. Yüzlerce yıllık şifalı bir miras olan fermantasyon doğru teknik, malzeme ve doğru mevsimde gerçekleşirse bizlere çok fayda sağlayacaktır.’’ Diyerek Sebze fermantasyon örnekleri, probiyotik içecek ve probiyotik çocuk turşusu örneklerini ve yapımındaki püf noktalar ile ilgili bilgi verdi. 

Gerçekleştirilen söyleşi ve tadım etkinliği, Kadınlar Kurulu Başkanı Müge Tezel’in İpek Kuşçu’ya GAGİAD Ormanında adına dikilen 27 adet fidan sertifikası ve hediye takdimi ile sona erdi.

Eposta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlidir

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.